бегање

flight; escape
* * *
escape (n), bolt (2) n

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • стампедо — (шп.) 1. нагло бегање на исплашен добиток со заглушувачка бучава 2. фиг. бегање, безглаво, брзо движење на голема маса луѓе …   Macedonian dictionary

  • азилум игноранцие — (лат asyium ignorantie засолниште на незнаењето) фил поим кон кој прибегнува човек кога ке му се исцрпи знаењето и веќе не може да му служи (такви се, на пр, поимите бог, метафизичко, животна сила, ентелехија и многу други, Наведувањето на… …   Macedonian dictionary

  • емиграција — (лат. emigratio) 1. преселување или бегање од татковината во странска земја, предизвикано од различни причини (економски, политички, религиозни и др.) 2. емигранти, група емигранти …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.